Мост Пловдив-Истанбул създава Европейското висше училище по икономика и мениджмънт

Европейското висше училище по икономика и мениджмънт осъществява нов международен проект по идея на президента проф. д.-р Мариана Михайлова. Създава се мост за образователен, културен и спортен обмен с елитното бизнес сдружение „Картал Йоз Балкангюджю“, обединяващо предприемачи от Истанбул. В инициативата се включи и известният клуб „Морски сговор“.

Делегация на „Картал Йоз Балкангюджю“, водена от неговия президент Мехмед Еришен, пристигна на двудневна визита в Пловдив на 11 май 2018 г. и първо посети ЕВУИМ. Гостите искат да популяризират в Турция бакалавърските и магистърските програми на висшето училище, тъй като дават добра подготовка за реализация в целия Европейски съюз. Те са впечатлени и от програмите за продължаващо обучение, които се вписват в актуалните тенденции на икономиката на 21 век.
От своя страна Европейското висше училище по икономика и мениджмънт ще съдейства на членовете на сдружението за делови контакти в България, към която те проявяват интерес като перспективна инвестиционна дестинация. Участници в „Морски сговор“ ще подкрепят съвместните начинания с добрите си позиции в бизнес средите и с опита, който има тази 100-годишна организация, поясни д-р Иван Соколов, който е преподавател в ЕВУИМ и член на клуба.
Партньорството между Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, „Картал Йоз Балкангюджю“ и „Морски сговор“ ще акцентира и на културата. Ще бъдат организирани събития, свързани с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година.
Сдружението „Картал Йоз Балкангюджю“ развива своята дейност под егидата на д-р Алтънок Йоз, кмет на квартал „Картал“ - един от най-богатите и най-големите райони на Истанбул с население над 5 милиона души.

1105.2018
Още новини
 1. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ДЪРЖАВНИЯ ИЗПИТ ПРЕЗ МАЙ 2018 Г. ЗА ВСИЧКИ ОТПИСАНИ С ПРАВО НА ДИПЛОМИРАНЕ

  Държавни изпитни комисии (ДИК) за пролетна дипломантска сесия на ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“ ДИК с Председател доц. д-р Цветан Коцев (и членове – преп. Невена

  Прочети повече
  0305.2018
 2. Лекция в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт стана хит във Фейсбук

  Лекция в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, излъчвана на живо във Фейсбук, събра стотици зрители и стана хит в Мрежата. Пред студенти от

  Прочети повече
  2804.2018
 3. Бъдещи мениджъри се учат от студенти на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт

  Масови данъчни проверки на участници в панаира на тренировъчните фирми „ТФ фест 2018“ прави екипът на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт. Той представя

  Прочети повече
  2704.2018
 4. Неучебни и неработни дни през месец май

  Със заповед на Ректора №ро2/043 от 12.04.2018 г., са обявени следните дни през месец май 2018 г. за неприсъствени, неучебни и неработни: 01 май 2018 г.

  Прочети повече
  2504.2018
 5. ДИПЛОМАЦИОННА СЕСИЯ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ

  Уважаеми студенти, пролетната дипломационна сесия ЗА ОКС „БАКАЛАВЪР“ и ОКС „МАГИСТЪР“ ще се проведе в Пловдив, както следва: 19 МАЙ 2018 г. - изпит по чужд език,

  Прочети повече
  2404.2018
 •