1. Начало
  2. За нас
  3. Спорт
  4. Футболен клуб “Евроколеж”

Футболен клуб “Евроколеж”

Футболен клуб ЕвроколежКлуба е създаден през 2006 година, като олицетворение на спортния дух на Европейското висше училище по икономика и управление, Пловдив. Още в първите си месеци, клуба жъне своите успехи. Постигаме 3то място в първенството на Асоциацията на университетските спортове. Сезон 2006/2007 ЕКИУ – Калояново е постигнахме второ място в „А” областна група.

През месец май 2007 година, на турнир в Солун, печелим първо място, сред 8 младежки отбора на Гърци и България. В края на 2007 година, спечелихме Първо място и купата на Асоциацията на университетските спортове „Академика”.

Сезон 2007/2008, участвахме в „А” областна група, вече под името ЕКИУ постигнаме 7 място. В края на 2008 година, на финалите на студентското първенство в Благоевград, постигнахме второ място – сребърни медали.

За сезон 2008/2009 взехме 5-то място в „А” областна група. На финалите на първенството, в столицата, достигнахме 4-то място.

През 2010 година, завършихме на 4то място в „А” окръжна група и станахме Републикански студентски шампион, като на финала победихме в София МЧУ с 1:0. Заслужено грабнахме златните медали на първенството.

През 2011 година, отпаднахме на четвъртфиналите от Благоевградския университет, като завършихме 1:1 в редовното време и загубихме на дузпи. В „А” окръжна група завършихме на 7-мо място.

Отборът на Евроколеж зае първото място в "А" окръжна група през сезон 2011-12 год с треньор Митко Джоров. Съставът на колежани игра баражи за влизане във "В" ЮИ група. Първият беше спечелен с 3:1 срещу Родопа Смолян, но на финала Евроколеж изгуби от Хасково с 1:2.

Новото първенство и сезон 2012-2013, ФК „Евроколеж”  е воден от старши треньора – Григор Иванов. "Колежани" спечелиха областното първенство за Купа България, а на финала победиха ФК "Момино" с 2:1. В последствие Евроколеж достигна 1/16 финалите на турнира в двубои срещу Ботев Пловдив. Отборът на Евроколеж зае за втора поредна година първото място в "А" окръжна група. Колежани играха баражи за влизане във "В" Югоизточна група срещу съставите на Родопи Момчилград и Родопа Смолян. В първата среща синьо-жълтите победиха минимално с 1:0, а във втората разгромиха смолянчани с 4:0. Така играчите на старши-треньора Григор Иванов извоюваха място във В група.

Новото първенство и сезон 2013-2014, ФК „Евроколеж”  е воден от старши треньора - Георги Недевски, а Григор Иванов стана спортно-технически директор. В средата на есенния дял от първенството старши треньор на отбора стана Марчо Дафчев.

 

Уебсайт на отбора - http://fceurocollege.com/